انواع قالب های صنعتی

به منظور به انبوه رسیدن تولید محصولات صنعتی با یک شکل خاص به قالب نیاز خواهید داشت . با استفاده از قالب های صنعتی محصولات صنعتی با حجم ، شکل و ویژگی های مد نظر تولید کننده ، تولید می شوند . در قرن بیستم قالب های صنعتی با استفاده از چوب و کنده کاری ساخته میشد . اولین قدم از تولید هر محصول قالب سازی می باشد . ابزار شکل دهی هر نوع محصولی قالب است .

در ادامه مقاله مطالبی را در رابطه با قالب های صنعتی در اختیار شما قرار داده ایم . با ما همراه باشید…

طراحی قالب های صنعتی

قالب های صنعتی در دو مرحله تولید می شوند . 1- مرحله طراحی قالب صنعتی 2- مرحله ساخت قالب صنعتی . در مرحله طراحی قالب های صنعتی با توجه به سفارش مشتری طرح اولیه قالب ساخته می شود و پس از تائید یک مدل سه بعدی از طرح اولیه تهیه می شود . به منظور مدل سازی قالب های صنعتی باید از نرم افزار جدید و دستگاه های مدرنی که دقت و حساسیت بالایی دارند استفاده نمایید .

فرآیند تولید قالب های صنعتی

امروزه تولید قالب های صنعتی درحال پیشرفت است . دستگاه CNC یکی از پیشرفت های این حوزه می باشد که در سریع ترین زمان ممکن و با کیفیت بالا تولید قالب صنعتی را انجام می دهد . در مرحله اول قالبی که طراحی شده است در قسمت ماشین کاری دستگاه CNC قرار می گیرد . در مرحله بعد فرآیند مونتاژ قالب ( مرحله تولید ) آغاز می شود .

انواع قالب های صنعتی

قالب های صنعتی با توجه به روش تولید قطعه مورد نظر در انواع مختلفی تولید می شوند . به علاوه نوع قالب سازی با توجه به قطعه نهایی و ویژگی هایی که از آن انتظار می رود متفاوت است . قالب ها به طور کلی به چهار دسته تقسیم می شوند :

  • قاالب ریخته گری

هر یک از قالب های ریخته گری با توجه به نوع قطعه به زیر مجموعه های متفاوتی تقسیم می شوند . به منظور تولید قطعاتی که با استفاده از روش ریخته گری ساخته می شوند باید قالب ریخته گری تهیه نمایید . جنس و ویژگی های قطعه با توجه به روش ریخته گری متفاوت است .

انواع قالب ریخته گری عبارتند از :

  • قالب های دایکاست

از روش ریخته گری تحت فشار برای ساخت قطعاتی که از جنس آلومینیوم می باشند ، استفاده می شود . با استفاده از این روش می توان قطعاتی با کیفیت و تعداد بالا تولید نمود . قالب های دایکاست بزرگ و گران قیمت می باشند .

  • قالب های ریژه

از روش ریژه برای ساخت قطعات آلومینیومی که ضخامت یکنواختی ندارند استفاده می شود . استحکام قطعاتی که با استفاده از این روش تولید می شوند بالا می باشد . به همین دلیل مورد توجه قرار گرفته است . به دلیل پیچیدگی طراحی ، قالب ریژه گران قیمت می باشد .

  • قالب های ماسه ای

قالب ماسه ای متداول ترین روش تولید قطعات فلزی می باشد .

  • قالب تزریق پلاستیک

کاهش زمان ورود مواد مذاب به داخل قالب یکی از مزیت های قالب تزریق پلاستیک است . در فرآیند قالب تزریق پلاستیک زمان تولید بین 2 ثانیه تا 2 دقیقه است .

  • قالب آهنگری
  • قالب پرس

قالب وکیوم فرمینگ و ترموفورمینگ

قالب وکیوم فرمینگ، یک قالب سه بعدی است که با دستگاه سی ان سی ساخته شده است، و برای شکلدهی به ورقهای پلاستیکی استفاده می شود. در واقع، با استفاده از این قالب، می توان قطعات پلاستیکی یا بسته های بیشتری با شکل دلخواه و در ابعاد مختلف برای بسته بندی محصولات تولید کرد.

قالب آلومینیومی وکیوم فرمینگ و قطعه شکل‌دهی شده
قالب آلومینیومی وکیوم فرمینگ و قطعه شکل‌دهی شده

این قالب ها اغلب از جنس آلومینیوم ساخته شده اند و با توجه به نوع محصول و مقدار تولید، می توان اندازه، شکل و عمق آن ها را سفارشی سازی کرد. به عنوان مثال، این قالب ها برای بسته بندی محصولاتی مانند مواد غذایی، دارویی، لوازم التحریر، لوازم خانگی و … استفاده می شوند.

امروزه بسیاری از قطعاتی که از جنس پلاستیک می باشند مانند ظرف های یک بار مصرف ، داشبور خودرو و… با استفاده از وکیوم فرمینگ و بسته بندی وکیوم فرمنیگ و ترموفورمینگ ساخته می شوند . رایج ترین روش شکل دهی پلاستیک وکیوم فرمینگ و ترموفورمینگ می باشد .

به منظور بسته بندی محصولات مختلف ابتدا باید به ساخت قالب پرداخت . جنس قالب ها عموما از آلومینیوم می باشد . با استفاده از دستگاه CNC و ریخته گری تمام امور مدلسازی و تولید قالب های وکیوم فرمینگ و قالب های صنعتی انجام می شود .

اولین فرآیند وکیوم فرمینگ قالب بندی می باشد . منظور از قالب بندی این است که ابتدا قالب مورد نظر در قسمت قالب بند دستگاه قرار می گیرد ، سپس ورق پلاستیکی در ورق گیر قرار داده می شود .

دستگاه هایی فرآیند شکل پذیری را انجام می دهند می توانند ساده یا پیچیده باشند . اجزاء تشکیل دهنده دستگاه های ساده عبارتند از : هیتر ، ورق گیر ، قالب بند.

جهت کسب اطلاعات بیش تر در خصوص قالب‌ها، خدمات وکیوم فرمینگ و بسته بندی وکیوم لطفا با ما تماس بگیرید.

امتیاز دهید:

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

امتیازی ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می‌دهید.

اشتراک‌گذاری نوشته:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.