وکیوم پلاستیک چیست ؟

وکیوم پلاستیک از فرآیندهای ترموفرمینگ جهت فرم دهی پلاستیک می باشد .وکیوم فرمینگ در صنایع مختلفی خصوصا بسته بندی و خدمات وکیوم فرمینگ کاربرد فراوانی دارد . در این مقاله قصد داریم بیش تر در مورد وکیوم فرمینگ و مراحل انجام فرآیند وکیوم را برای شما توضیح دهیم . همراه ما باشید .

وکیوم پلاستیک چیست ؟

شکل دهی ورق های پلاستیک توسط حرارت القایی یا مستقیم و ایجاد خلاء میان ورق های پلاستیک و قالب که باعث شکل پذیری وکیوم پلاستیک می شود .ورق های پلاستیکی که قابلیت شکل پذیری دارند عبارت انداز : ورق های گرما نرم PVC،ABS ، کریستال وpet

دستگاه های وکیوم پلاستیک می توانند با توجه به کاری که انجام می دهند ساده یا پیچیده باشند . دستگاه های وکیوم فرمینگ ساده معمولا از هیتر ، ورق گیر و قالب بند تشکیل شده اند . روش کار با این نوع از دستگاه های وکیوم به این صورت است که ابتدا ورق مورد نظر را در قسمت ورق گیر قرار می دهیم و سپس ورق توسط هیتر موجود در دستگاه گرم می شود. قالب با ورق گرم شده تماس پیدا کرده و در این میان هوای موجود میان قالب و ورق تخلیه می کنیم ، اینگونه است که ورق شکل قالب را به خود می گیرد . رایج ترین روش بسته بندی محصولات استفاده از روش وکیوم فرمینگ می باشد .

در این زمینه استفاده از خدمات وکیوم پلاستیک بسیار مقرون به صرفه می باشد زیرا این روش با کم ترین هزینه و به راحتی بدون ایجاد مشکل با سرعت بالا قابل انجام می باشد .بسته بندی وکیوم فرمینگ یکی از پرکاربردترین روش های بسته بندی محصولات می باشد که بسیار باصرفه تر از قالب گیری تزریقی است . محصولاتی که به روش وکیوم فرمینگ بسته بندی و تهیه می شوند بسیار در زندگی روزمره ما نقش دارند .

از کاربردهای مهم وکیوم پلاستیک می توان به بسته بندی محصولات آرایشی ، بهداشتی ، مواد غذایی ، بسته بندی انواع شیرینی و شکلات و آبنبات های رنگی ، محصولات الکترونیک ، اسباب بازی های مختلف و قطعات خودرو ، ابزارآلات و … اشاره کرد . این محصولات نقش مهم و اساسی در زندگی ما دارند و بسته بندی و نگهداری صحیح از آن ها موجب می شود کم ترین آسیب به آن ها وارد شود.برای انجام فرآیند وکیوم فرمینگ مراحل مختلفی وجود دارد . ابتدا ورق پلاستیکی گرمانرم، با استفاده از حرارت مستقیم و القایی انعطاف پذیر و نرم می شود . سپس ورق نرم شده بر روی قالب شکل گیری ساخته شده قرارمی گیرد . با ایجاد خلاء میان ورق و قالب شکل گیری باعث می شود ورق پلاستیک شکل قالب را به خود بگیرد . در نهایت ورق پلاستیک در تماس با قالب شکل گیری سرد شده و سفت می شود و پس از سرد شده قطعه از قالب خارج می شود . پس از خروج قطعه از قالب قسمت های اضافه قطعه را بریده و شکل نهایی آن نمایان می شود .

یکی از مهم ترین دلایل استفاده از روش ترموفرمینگ ورق های پلاستیکی استفاده از دوباره از ضایعات به دست آمده محصولات آن می باشد . بازیافت دوباره مواد مصرفی در این روش کمک بسزایی به محیط زیست و جلوگیری از آسیب رسیدن به آن می شود . وکیوم پلاستیک یا فرم دهی ورق های پلاستیک هم به صورت مکانیکی و هم با فشار هوا انجام می شود . در روش ترموفرمینگ مکانیکی ورق های پلاستیکی گرما دیده به صورت مکانیکی و با تماس مستقیم شکل داده می شود . در این روش از خلاء و فشارهوا استفاده نمی شود.

یکی از مهم ترین ویژگی های استفاده از این روش دقت در ابعاد و جزئیات هندسی محصول نهایی می باشد . مشکل اصلی این روش این است که هزیته ساخت قسمت مثبت و منفی قالب نسبت به روش قبل کمی بالاتر می رود . یکی از زیر شاخه های ترموفرمینگ،روش شکل دهی پلاستیک با فشار هوا می باشد . از مزیت ها و خصوصیات مثبت این روش نسبت به وکیوم پلاستیک که از خلاء استفاده می شود این است که در این روش از محدودیت حداکثر فشار استفاده نمی شود و تنها تفاوت آن با وکیوم فرمینگ پلاستیک این است که فشار هوا از بالا به ورق های چسبیده به قالب وارد می شود . و با توجه به منافذی که میان ورق و قالب وجود دارد ، هوای موجود خارج می شود . صنایع بسته بندی وکیوم آرارات با بکارگیری افراد متخصص در این زمینه توانسته است محصولات با کیفیتی را تولید کند و بهترین خدمات را به مشتریان خود ارائه دهد .

امتیاز دهید:

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

امتیازی ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می‌دهید.

اشتراک‌گذاری نوشته:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.