یکی از موارد مهم در فرایند ترموفرمینگ ، ساخت قالب وکیوم می باشد . به طور کلی ساخت قالب های وکیوم به دو صورت انجام می شود که ما در این مقاله قصد داریم هر یک را به صورت جداگانه برای شما توضیح دهیم ، پس همراه ما باشید .
روش ساخت قالب وکیوم چیست ؟
همانگونه که قبلا اشاره کردیم ، قالب وکیوم فرمینگ به دو صورت دستگاه سی ان سی و ماکت سازی تولید می شود .برای ساخت ماکت قالب های وکیوم ابتدا ماکت ساخته می شود و سطوح مختلف آن کاملا سمباده کشیده می شود و با ریخته گری و کشیدن سمباده سطوح قالب وکیوم ساخته می شود اما در روش استفاده از دستگاه سی ان سی برای ساخت قالب های بسته بندی وکیوم فرمینگ ابتدا با استفاده از نرم افزارهای نقشه کشی صنعتی ، قالب مورد نظر به صورت سه بعدی طراحی می شود و در نهایت با استفاده از دستگاه CNC طرح سه بعدی قالب اجرا خواهد شد .
اولین و پرکاربردترین روش های شکل دهی ورق های پلاستیکی استفاده از روش وکیوم فرمینگ یا ترموفرمینگ می باشد . در این روش ابتدا روق های گرمانرم پلاستیکی به صورت مستقیم حرارت می بینند تا کاملا نرم و انعطاف پذیر شوند. بعد از نرم شدن ورق های پلاستیکی بر روی قالب شکل گیری قرار می گیرند و بر اثر فشار و ایجاد خلاء بین قالب و ورق های پلاستیک به صورت مکانیکی کاملا کشیده می شوند و شکل قالب را به خود می گیرند . ورق های پلاستیکی که قابلیت شکل پذیری دارند شامل ورق های پی وی سی ، ABS و .. می باشند .وکیوم فرمینگ بیش تر برای تولید محصولات بسته بندی استفاده می شود . برای انجام آن ابتدا قالب وکیوم طبق طرح مورد نظر ساخته می شود .
قالب های وکیوم فرمینگ از آلومینیوم هستند که به روش ریخته گری توسط دستگاه سی ان سی تولید می شوند .کلیه کارهای مربوط به مدل سازی و ساخت قالب های وکیوم فرمینگ با دستگاه سی ان سی به روش ریخته گری در صنایع مختلف خصوصا بسته بندی انجام می شود .
قالب وکیوم فرمینگ چگونه ساخته می شود؟
برای تولید قالب وکیوم به روش ماکت سازی ، با استفاده از ابزار و چوب ماکت ساخته می شود و از رزین برای قالب گیری استفاده می کنند .ماکت با دقت و حساسیت بالا ساخته می شود و با استفاده از سمباده زوایای آن پرداخت کاری می شود .پس از ساخت ماکت برای تولید بیش تر از آن قالب به روش ریخته گری آلومینیوم به تعداد فراوان تولید می شود .بعد از مرحله ریخته گری قالب وکیوم مجدد مرحله سمباده زنی انجام می شود تا تمامی ناهمواری و ناصافی های سطح قالب از بین برود .از مزایا و معایت روش ماکت سازی برای ساخت قالب های وکیوم فرمینگ می توان به هزینه و زمان کمتر ، راحتی و دسترسی راحت تر اشاره کرد .از معایب آن می توان به وجود ناهماهنگی و ناصافی در سطح و دقت و کیفیت پایین در ابعاد و اندازه ها برای قالب وکیوم اشاره کرد .
اما در مورد ساخت قالب های وکیوم با استفاده از دستگاه سی ان سی ابتدا طرح قالب مورد نظر با استفاده از نرم افزارهای نقشه کشی صنعتی به صورت سه بعدی طراحی می شوند .پس از طراحی با استفاده از دستگاه سی ان سی قالب ها تولید می شوند . این روش نیز همانند روش ساخت قالب به صورت ماکت سازی دارای مزایا و معایب مختلفی است که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد .از مزایای استفاده از دستگاه سی ان سی برای تولید قالب های وکیوم فرمینگ به سطح کاملا صیقلی و صاف می توانیم اشاره کنیم و دقت بالا و کیفیت مناسب از ویژگی های خوب استفاده از این روش می باشد اما در مورد مشکلات و معایب این روش می توانیم به هزینه ومدت بالا برای ساخت قالب به نسبت روش ماکت سازی اشاره کرد و هم چنین یکی از مواردی که در این روش بسیار اهمیت دارد این است که در روش ساخت قالب های وکیوم فرمینگ با دستگاه سی ان سی امکان ایجاد تغییرات محدود خواهد بود .
کلام پایانی
محصولاتی که به روش وکیوم فرمینگ تولید می شوند سازگار با محیط زیست می باشند و کم ترین اسیب را به محیط زیست وارد خواهند کرد .مقرون به صرفه ، کیفیت و جذابیت بالا از دیگر ویژگی های محصولات وکیوم فرمینگ می باشند . صنایع بسته بندی وکیوم آرارات با استفاده از متخصصین و کارشناسان باتجربه آمادگی خود را جهت ارائه خدمات به مشتریان خود اعلام می کند .
خدمات وکیوم فرمینگ صنایع بسته بندی آرارات شامل بسته بندی بلیستر، کارتی، استند، تاشو اسکین می باشد، برای سفارش بسته بندی و کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.