شکل دهی حرارتی

در شکل دهی حرارتی ورق پلاستیکی به اندازه ای که قابل انعطاف باشد حرارت داده می شود. حرارت به اندازه ای نخواهد بود که پلاستیک ذوب شود .حرارت دهی با استفاده از المنت های حرارتی که در دو طرف ورق های پلاستیکی با فاصله مشخص قرار دارد انجام می شود .میزان حرارت و گرمادهی با توجه به جنس و ضخامت ورق پلاستیک تنظیم می شود . در ادامه به دسته بندی فرآیند فرم دهی حرارتی می پردازیم ، پس همراه ما باشید .

آشنایی با فرآیند شکل دهی حرارتی

در فرایند شکل دهی حرارتی بعد از گرم کردن ورق پلاستیک با استفاده از قالب های مناسب ، آن را شکل می دهند. قالب های استفاده شده در روش فرم دهی حرارتی به دلیل دما و فشار پایین قالب از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه می باشند .جنس قالب های مورد استفاده در این روش از فرم دهی اغلب آلومینیوم می باشد .پس از شکل گیری قطعه از قالب خارج می شود و ضایعات از آن جدا خواهد شد تا شکل نهایی محصول نمایان شود .ضایعات برای استفاده دوباره در دستگاه گرانول بازیافت می شود . از ضایعات برای ساخت مجدد پلاستیک استفاده می شود .

دسته بندی شکل دهی حرارتی

روش های مختلفی برای شکل دهی حرارتی وجود دارد . سه روش رایج که در فرآیند فرم دهی حرارتی استفاده می شود به شرح زیر می باشد :

فرم دهی حرارتی خلاء

شکل دهی حرارتی خلاء یا وکیوم فرمینگ یکی از ساده ترین فرآیندهای فرم دهی حرارتی می باشد.روش کار به این صورت است که در اثر ایجاد فشار منفی با کشیدن هوا از تعدادی سوراخ ، ورق نرم شده پلاستیک روی قالب سرد قرار می گیرد ، ورق پلاستیکی سرد و سخت می شود و در نهایت شکل قالب را به خود خواهد گرفت . در فرم دهی حرارتی خلاء فاصله و اندازه محفظه خلاء بسیار مهم می باشد چرا که در اثر نامناسب بودن سوراخ ها امکان نفوذ پلاستیک گرم شده وجود دارد و یا اینکه سوراخ ها بر روی شکل نهایی محصول تاثیر می گذارد .از کاربردهای مهم شکل دهی حرارتی خلاء تولید محصولات محکم می باشد ، هم چنین از این روش های محصول هایی که شکل پیچیده و عمق زیادی ندارند بسیار مقرون به صرفه خواهد بود .

روش ساخت قالب وکیوم چیست ؟
روش ساخت قالب وکیوم چیست ؟

فرم دهی حرارتی با فشار هوا

شکل دهی حرارتی با فشار هوا مشابه فرم دهی حرارتی خلاء می باشد تنها تفاوت این دو روش در این است که در فرم دهی حرارتی فشار هوا ، فشار مثبت هوا برای هدایت ورق پلاستیک به داخل قالب استفاده می شود .در این روش نیز سوراخ هایی برای تخلیه هوا میان ورق و قالب تعبیه شده است .این روش سرعت بیش تری نسبت به روش شکل دهی حرارتی خلاء دارد زیرا در دمای پایین تری شکل خواهد گرفت .

فرم دهی حرارتی مکانیکی

در فرم دهی حرارتی مکانیکی ورق های پلاستیکی گرما شده به صورت مکانیکی و با نیروی مستقیم شکل داده می شود.از مهم ترین مزیت های استفاده از روش فرم دهی حرارتی مکانیکی دقتدر ابعاد و جزئیات هندسی قطعه مورد نظر نسبت به دو روش قبل شکل دهی حرارتی می باشد .تنها عیب استفاده از فرم دهی حرارتی مکانیکی هزینه بالای آن نسبت به دو روش پیشین فرم دهی حرارتی می باشد .زیرا در این برای هر قسمت منفی و مثبت قالب مورد نیاز می باشد .

وکیوم فرمینگ در صنایع مختلف بسته بندی کاربرد دارد . علاوه بر صنایع بسته بندی در بخش دمداری و کشاورزی برای ساخت کانتینر ، گلخانه گنبدی ، قطعات ماشین آلات کشاورزی و سینی های کاشت بذر و .. استفاده می شود .از محصولات وکیوم فرمینگ در صنایع هوایی نیز برای ساخت پانل های داخلی و روکش بخش های داخلی شاتل و هواپیما استفاده می شود . از محصولات وکیوم فرمینگ در صنعت خودروسازی برای قطعات خودرو ، محفظه باتری و .. استفاده می شود . از روش فرم دهی حرارتی خلاء ورق های پلاستیکی جهت بسته بندی محصولات بهداشتی و آرایشی ، ابزارآلات و مواد غذایی ، شکلات و شیرینی ، اسباب بازی و بسته بندی تخ مرغ و ظروف یکبار مصرف استفاده می شود. برای اطلاع از قیمت محصولات می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید . شرکت وکیوم آرارات با بیش از دو دهه سابقه در زمینه خدمات بسته بندی و طراحی و ساخت محصولات وکیومی آمادگی خود را جهت ارائه خدمات به مشتریان اعلام می کند .

جهت کسب اطلاعات بیش تر در خصوص خدمات وکیوم فرمینگ و بسته بندی وکیوم به وبسایت وکیوم آرارات مراجعه نمایید .

امتیاز دهید:

این پست چقدر برایتان مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

امتیازی ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می‌دهید.

اشتراک‌گذاری نوشته:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.