امروزه به منظور بسته بندی محصولات مختلف مانند شیرینی و شکلات ، ابزارآلات ، مواد غذایی ، لوازم آرایشی و بهداشتی ، قطعات جانبی و… انواع مختلف دستگاه های وکیوم فرمینگ توسط شرکت های مختلف تولید و عرضه می شود.
در ادامه این مقاله انواع مختلف دستگاه های بسته بندی وکیوم فرمینگ که توسط شرکت وکیوم آرارات تولید و عرضه می شود را معرفی خواهیم کرد .
همانطور که در مطالب قبل ذکر شد اولین و ساده ترین شکل دهی حرارتی وکیوم فرمینگ می باشد. در این فرآیند تولید به یک ورق پلاستیکی تا حدی حرارت داده می شود که شکل انعطاف پذیر به خود بگیرد. البته حرارت دهی باعث ذوب شدن پلاستیک نخواهد شد.
عمل حرارت دهی در دستگاه های وکیوم فرمینگ چگونه انجام می شود ؟
در دستگاه های وکیوم فرمینگ عمل حرارت دهی طبق اصول انجام می شود . در این فرآیند در یک یا دو طرف ورق پلاستیکی به منظور حرارت دهی المنت های حرارتی با فاصله ای معین از آن قرار میگیرند . اصولا میزان گرما دهی با توجه به جنس پلاستیک و ضخامت ورق مشخص و تنظیم می شود.
پس از گرما دهی با استفاده از انواع قالب وکیوم فرمینگ مناسب و مد نظر عمل شکل دهی با استفاده از دستگاه های وکیوم فرمینگ انجام می شود . قالب هایی که در این روش مورد استفاده قرار می گیرند به دلیل پایین بودن فشاراعمال شده و دمای کم قالب از نظر اقتصادی مقرون به صرفه می باشند .
جنس قالب های مورد استفاده در دستگاه های وکیوم فرمینگ چیست ؟
جنس قالب های مورد استفاده در دستگاه های وکیوم فرمینگ معمولا آلومینیوم می باشد. در برخی موارد که میزان گرما دهی و حرارت دهی بالا باشد ، آلیاژ بریلیوم مس مورد استفاده قرار می گیرد. پس از انجام عمل شکل دهی قطعات مورد نظر را از قالب خارج کرده و ضایعات آن جدا می شوند ، سپس می توانید محصول نهایی را مشاهده نمایید .
خوشبختانه این ضایعات با استفاده از دستگاه گرانول ساز قابل بازیافت می باشند و مجددا می توانید برای ساخت ورق پلاستیکی از آن استفاده نمایید . بهتر است بدانید روش شکل دهی حرارتی به دلیل داشتن هزینه ای کمتر نسبت به روش های شکل دهی پلاستیک ، مقرون به صرفه و کارآمد می باشد.
زمانی که در فرآیند شکل دهی حرارتی میزان تولید بالا باشد از رول های پلاستیک یا دستگاه اکستروژن در این فرآیند استفاده می شود . به گونه ای که بعد از خارج شدن ورق های پلاستیکی از دستگاه اکستروژن به منظور حرارت دهی از یک کوره عبور کرده و ورق پلاستیکی شکل دهی می شود .
استفاده از دستگاه های وکیوم فرمینگ یا شکل دهی حرارتی خلاء برای تولید قطعات محکم بسیار کاربرد دارد. به علاوه به منظور تولید محصولاتی که دارای شکل پیچیده و عمق زیاد نمی باشند بسیار مناسب و مقرون به صرفه است .
انواع دستگاه های وکیوم فرمینگ
دستگاههای مختلفی برای ارائه خدمات وکیوم فرمینگ و بسته بندی موجود میباشد که در ادامه به برخی از آنها می پردازیم:
- دستگاه وکیوم فرمینگ نیمه اتوماتیک
دستگاه وکیوم فرمینگ نیمه اتوماتیک برای تولید بسته بندی های لوازم آرایشی ، اسباب بازی ، مواد غذایی ، ابزارآلات و… به تعداد محدود مناسب است . با استفاده از این دستگاه می توان فیلم های PET ، PVC و HP را فرم داد . به علاوه میزان کار دستگاه و اپراتور در این نوع دستگاه به صورت 50 به 50 می باشد .
- دستگاه وکیوم فرمینگ تمام اتوماتیک
با استفاده از دستگاه وکیوم فرمینگ تمام اتوماتیک می توان فیلم های PET ، PVC و HP را فرم داد . هم چنین با استفاده از این دستگاه می توان قطعات وکیومی را با سرعت و توان بالا تولید کرد. میزان کار اپراتور و دستگاه در این دستگاه 20 به 80 است .
- دستگاه پرس حرارتی ۶ تن هیدرولیک
به منظور ایجاد فشار در دستگاه پرس حرارتی ۶ تن هیدرولیک از جک روغنی استفاده می شود. از جمله کاربردهای این دستگاه شکل دهی و خم کاری فلز ، چاپ کاغذی یا ترانسفر و… است . اجزاء تشکیل دهنده این دستگاه ترموستات ، تابلو برق و کنترل می باشد .
- دستگاه جوش و دوخت وکیوم فرکانس بالا (High Frequency)
دستگاه جوش و دوخت وکیوم فرکانس بالا با فرکانس بالا می تواند وکیوم پی وی سی را به صورت دو لایه به یکدیگر جوش دهد .
- دستگاه شرینگ رومیزی مینی
زمانی که پوشش دور محصول نازک ، شفاف و از جنس نایلون باشد از این دستگاه استفاده می شود .
- پمپ های وکیوم روتاری (روغنی)
برای ایجاد خلاء در صنایع مختلف از پمپ های وکیوم روتاری استفاده می شود .